A lemezes szállítószalag egy nagyon erős típus, rozsdamentes acéllemezből készül és szintén rozsdamentes acél lánc hajtja. Különösen alkalmas nagyobb terheléssel járó folyamatokhoz. Önhordó szerkezete lehetővé teszi, hogy nagy szélességben, alátámasztás nélkül is alkalmazható legyen.

A lemezes szállítószalag legjobb tulajdonságai

Ez a fajta acél szállítószalag zökkenőmentes munkafolyamatokat biztosít, könnyen telepíthető és cserélhető, valamint rendkívül hosszú élettartammal garantálja a költséghatékonyságot. A PFM Screen lemezes szállítószalagja igencsak robosztus kialakítású és nagy teherbírású, ezért tökéletes választás az olyan nehéz mérnöki folyamatok esetén, mint a présmunka, a présöntés és a kovácsolás. Teljesen személyre szabható, és szinte bármilyen szélességű, hosszúságú és lemezvastagságú osztással kivitelezhető.

Felépítése és működése

A lemezes szállítószalag csuklós lécekből áll, melyek lehetnek perforáltak is. A perforált lemezszalag ideális például a vízelvezető szállítórendszerekhez. A perforációs tartomány mérete lehet teljesen egyedi, a termék gyártósorához tökéletesen illeszkedve.

A csuklós lemezszíjak különböző magasság- és vastagságkombinációkban rendelkeznek oldallemezekkel és keresztjáratokkal, ezzel garantálva, hogy az eltérő igényeknek minden szempontból megfeleljenek. A láncszélű szállítószalagok oldallemezekkel és keresztlécekkel egyaránt elérhetők. A láncok mindkét végükön sasszegekkel vagy alátétekkel rögzíthetők, amelyek könnyedén szétszedhetők és karbantarthatók. A lemezes szállítószalagokat lánckerekek hajtják, és percenként 120 méternél kisebb szállítószalag-sebességgel használhatók.

A lemezes szállítószalag előnyei

  • Kiváló hőmérsékletállóság: -30 ° C és +600 ° C közötti gyártási folyamatokban is használható az élelmiszeriparban és más iparágakban
  • Korrózió- és rozsdaállóság
  • A terelőlapok a szalagra helyezhetők, így kényelmes a válogatás és a szállítás
  • Oldalsó védőburkolatokkal ellátható, ami biztosítja, hogy a termékek a szalagon maradjanak
  • Zökkenőmentes és nagy hatékonyságú munkavégzés
  • Választható ívelt, perforált kivitelezésben
  • Alkalmas nehéz mérnöki folyamatokhoz is
  • Minimális karbantartást igényel és hosszú élettartamú