Acél szállítószalagok, sodronyhevederek

Az acél szállítószalagokat elsősorban sütő-, csomagoló-, élelmiszer-, valamint fémipari gépeknél, illetve hőalagutaknál használják. Anyaguk többféle lehet – szénacél, horganyzott, rozsdamentes, illetve hőálló – attól függően, milyen célra alkalmazzák majd őket. Ezen felül egyéb szempontok szerint is választhatunk a különböző kivitelezések között.

Szállítószalagokra szinte minden területen szükség van, hiszen bármit is vásárlunk a boltokban, az addigra már több szalagon is keresztülment. Így nyugodtan kijelenthető, hogy szállítószalagok nélkül rengeteg fennakadás lenne mindennapi életünkben. A gyártási folyamatok során egy-egy anyagnak több formája is van, mire a nyersanyagból késztermék lesz. Éppen ezért mindehhez különböző szállítószalagokra van szükség.

A saját igények minden tekintetben nagy szerepet játszanak tehát. Legyen szó rendkívüli masszivitásról, hosszú élettartamról, nagyfokú szilárdságról és teherbíró képességről, a megfelelően kiválasztott acél szállítószalag rendkívül megkönnyíti dolgunkat. Ezt tetőzi a korlátlan lehetőségek tárháza, ami maximális segítséget jelent a különböző műveletekhez, minden szállítási igénynek megfelelően.

Kínálatunk

összetett szövésű szállítószalag

Összetett, sűrű szövésű szállítószalagok

A rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkező összetett, sűrű szövésű szállítószalagok jellegzetesen nagy sűrűségű, egyben sík felületet adnak. A kisméretű tárgyak tekintetében éppolyan jó választásnak bizonyulnak, mint a nagyobb hőmérséklettel járó folyamatok során, hiszen az egyenletes hőátadás mellett magas hőmérsékleti ellenállás is jellemzi őket.

További információk
Profillánccal vontatott szállítószalag, létrás szállítószalag

Profillánccal vontatott szállítószalagok

A sokoldalú rugalmas szállítószalag akár kerek, vagy spirál alakú, illetve akadályokat megkerülő változatokban is alkalmazható. Emellett számos értékes tulajdonság tarkítja a listát, mely alapján érdemes letenni mellette a voksunkat. Minden egyes pozitívum a termelés és működés maximalizálását teszi lehetővé.

További információk
Honeycomb, Méhsejtes szállítószalag

Honeycomb / Méhsejtes szállítószalagok

A méhsejt alakú szállítószalag sík felülettel biztosít stabil szállítást, ezen felül -30 ° C és +400 ° C közötti hőmérsékletű gyártási munkálatok során is egyaránt használható. Pontosan ennek köszönhető, hogy főként sütőipari szállítási folyamatok esetén használják előszeretettel, de természetesen egyéb iparágakban is keresett típus számos előnye miatt.

További információk
Rúdhálózati szállítószalagok

Rúdhálózati szállítószalagok

A rúdhálózati szállítószalagok kifejezetten egyszerű szerkezettel rendelkeznek, ennek köszönhetően könnyűek és gazdaságosak is. Használatuk számos iparágban lehetséges, ezek közül az egyik legelterjedtebb a csokoládégyártás, illetve azon belül is a különböző bevonatok készítése, hiszen ez a fajta szállítószalag minden tekintetben tökéletesen alkalmazható ilyen, és hasonló területeken.

További információk
Kiegyensúlyozott spirális szőtt szállítószalag

Spirál szövésű szállítószalagok

A spirál szövésű szállítószalagokat előszeretettel használják több iparágban is, hiszen egyszerű kialakítása ellenére igencsak strapabíró, és igazodik az egyéni igényekhez. Ezt teszi lehetővé az is, hogy mind méretben, mind anyagban és kivitelezésben széles választék áll rendelkezésre.

További információk
Eye Link szállítószalagok

Eye Link szállítószalagok

A szemkapcsolatokból, illetve szemkapcsolati modulok sorozatából álló szállítószalagok rendkívül stabil és tartós megoldást nyújtanak. Az egyedi tervezésnek, valamint a korlátlan számú konfigurációs lehetőségnek köszönhetően különböző alkalmazási területeken is megállják a helyüket. A kifejezetten nagy teherbírás mellett számos más pozitív tulajdonságuk teszik nagyon keresetté.

További információk
Lemezkaros szállítószalag

Lemezes / lemezkaros szállítószalagok

Az igencsak erős típusú lemezes szállítószalagok alkalmazása különösen ajánlott olyan esetekben, amikor nagy teherbírásra van szükség. Ráadásul az úgynevezett önhordó szerkezet még azt is lehetővé teszi, hogy nagy szélességben is tudjon működni alátámasztás nélkül. Éppen ezért tökéletes választás a különböző, nehéz mérnöki folyamatok esetén is.

További információk
Rugalmas rudas szállítószalag

Rugalmas rudas szállítószalagok

A rugalmas rudas szállítószalag 3 fő alkatrészből épül fel. Az öv átfedéséről váltakozó spirálok gondoskodnak, melyek sima keresztrudakkal kapcsolódnak egymáshoz, a külső oldalakon pedig speciális láncszemek találhatók, gombfejes rögzítéssel. A rozsdamentes acélból készült dróthálós szerkezetet kifejezetten spirális, illetve kerek szállítószalagokhoz tervezték

További információk

Tartozékok

lánckerekek acél szállítószalaghoz

Lánckerekek

A szállítószalagok tökéletes működéséhez elengedhetetlen, hogy a megfelelő lánckerekeket válasszuk ki. Ebben segítségünkre van, ha megvizsgáljuk, hogy pontosan milyen környezeti tényezők hatnak majd rájuk, minek kell megfelelniük. Ilyen részlet lehet például a kopás, a korrózió, a magas/alacsony hőmérséklet-ingadozás, a környezeti hőmérséklet, valamint az elvégzett folyamat típusa is.

További információk
Láncszemek acél szállítószalaghoz

Görgősláncok, Láncszemek

Láncszemek nélkül nincs szállítószalag-rendszer. A kiemelten fontos alkotóelemek akár élként, akár a hajtásrendszer részeként arra hivatottak, hogy gördülékeny, hatékony és egyben stabil működést biztosítsanak, ezzel segítsék a szállítási folyamatokat. A rendelkezésre álló anyagtípusok között kiemelendő a rozsdamentes acél, mely korrozív környezethez ajánlott leginkább.

További információk