A görgősláncok az egész szállítószalag-rendszer kiemelten fontos alkotóelemeinek és tartozékainak számítanak. A görgősláncok együtt arra hivatottak, hogy kettejük kombinációjaként egy megfelelő hajtásrendszert alkossanak, ezzel biztosítsák a stabil és zökkenőmentes szállítást és továbbítást. Típusukat és felhasználhatóságukat figyelembe véve számtalan lehetőség közül válogathatunk.

A görgősláncok kulcsfontosságúak

A fent említett verzión túl – amikor a gördülékeny és nagy hatékonyságú szállítás érdekében lánckerékkel kombinálva alkalmazzuk –  a görgősláncokat széles körben használhatjuk mindenféle fém szállítószalag esetén élként is. A görgősláncoknak sokféle típusa és specifikációja van, ami lehetővé teszi, hogy több berendezés, illetve felhasználási terület igényeinek is megfeleljenek.

Egyéni igényeknek megfelelő lehetőségek

A rendelkezésre álló anyagtípusok között kiemelendő a rozsdamentes acél, mely korrozív környezethez ajánlott leginkább. Ezen kívül készülhetnek  a görgősláncok szénacélból, ötvözött acélból, illetve egyéb anyagokból is. A görgősláncok  specifikációi testreszabhatók az adott szállítószalag paramétereinek megfelelően. Ennek segítségével érhető el a legjobb illeszkedés, valamint a legeredményesebb szállítás.

Felhasználásuk

Leggyakrabban a kiegyensúlyozott szövésű, az összetett szövésű, az Eye Link, valamint a profillánccal vontatott szállítószalagok esetében alkalmazzák őket.