Az Enrober elnevezéssel is ismert rúdhálózati szállítószalagot több hurokhuzal alkotja. Az egyszerű szerkezetnek köszönhetően kifejezetten könnyű, egyben gazdaságos is. Segítségével csökkenthetjük az állásidőt, és költségeket takaríthatunk meg.

Felhasználása és variálhatósága

A rúdhálózati szállítószalagok használata számos iparágban elterjedt. Gyakran alkalmazzák őket könnyű termékek hűtő-, sütő-, szárító-, fűtő-, díszítő- és csomagoló folyamatainál, vagy akár tésztakészítéshez is.  Ugyancsak széles körben használható hús, baromfi, tenger gyümölcsei, pékáruk, gabonafélék, édességek és elektronikai termékek feldolgozásában. A rúdhálózati szállítószalagok egyenes és íves kivitelezések tekintetében is ugyanúgy alkalmazhatók.

Az övek könnyű, egyrétegű, nyitott szerkezetűek, és lánckerekek hajtják őket, pozitív kapcsolással. Ezek a szállítószalagok rozsdamentes acélhuzalból készülnek, melyek átmérője 0,8 és 3,0 mm közötti változatokban érhető el. A leosztások 4 mm-től egészen 2000 mm-ig variálhatók, a szalagszélességek pedig 10 mm-től 3 méterig, így teljesen egyéni, akár nem szabványos méretek is elkészíthetők.

A rúdhálózati szállítószalag előnyei

  • A rendelkezésre álló nyílt hálós terület legnagyobb aránya akár a 86%-ot is elérheti
  • Könnyen és helyben tisztítható
  • Csúszásmentes, pozitív kapcsolású hajtás
  • Nagyon alacsony szalagtömeg
  • A véghengerek és a hajtóhengerek a legkisebb átmérővel rendelkeznek
  • Ívelt rúdhálózati öv a különböző gépekhez

A rúdhálózati szállítószalagok csatlakoztatásának módszerei

Ezek az acél szállítószalagok többféle módon is csatlakoztathatók. Az egyik verzió, amikor acélcső segítségével történik mindez, a másik pedig az úgynevezett teljes szálszövéses módszer. A csőcsatlakozás talán a legkönnyebb technika, a másik módszer egy kicsit összetettebb. Ebben az esetben egy toldószállal oldják meg a csatlakoztatást. Ez a módszer nagyon népszerű a különböző bevonatok készítéséhez használt szállítószalagok esetében, mivel a szalag szilárdsága megmarad, a hordozófelületen nem keletkezik megszakítás, így a csatlakozások nem hagynak semmilyen nyomot a termékeken.